Sammet

Ett material som verkligen fått sig ett uppsving inom inredning de senaste åren är den fantastiskt vackra sammeten, och det ser ut som att det är ett material som är här för att stanna vilket vi på R&J är mycket glada över.

Vi älskar att arbeta sammet och säljer därför allt från sammetssoffor och sammetsfåtöljer till sammetspuffar och sammetsbänkar. Sammetens historia sträcker sig flera hundra år tillbaka i tiden, vissa menar att sammet utvecklades redan för 2000 år sedan. I och med dess vackra och mjuka utseende och känsla samt höga produktionskostnad har sammet förknippats med kungligheter men idag är det mycket utbrett inom både inredning och mode. Sammet kan tillverkas av naturmaterial som bomull men också från syntetmaterial som polyester eller viskos. Vi på säljer både möbler i bomullssammet samt polyestersammet.

Vill man inte ha en hel soffa i sammet så borde varje hem iallafall ha en mindre möbel som en bänk, puff eller fåtölj, vi kan nästan garantera att det kommer att förhöja upplevelsen att ett rum!

Sammet
Sammet
Sammet
Sammet
Sammet
Sammet

Nedan är ett litet urval av våra sammetsprodukter: